připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. hrachovku Vše krátce povaříme a podáváme k uzenému masu.
Přidáme prolisovaný hrách, česnek utřený se solí a Vše krátce povaříme a podáváme k uzenému masu.
Hrachovku vařte na mírném ohni ještě asi 10-15 minut Hotovou hrachovku podávejte horkou.
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme
Podáváme s nakládanou okurkou, opečenou klobáskou a
verzi a to tu, že část hrachu rozmixujeme a tím celou kaší Podáváme s klobáskou a kyselým okurkem.
Pokud chcete krémovější kaši, přidejte 1-2 lžíce smetany Hrachovou kaši podávejte ihned teplou.
a cibulí a zamícháme (pokud je kaše příliš hustá, Kaši podáváme s chlebem, sterilovanou okurkou a opečenou
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým
Podáváme s osmahnutou klobáskou, nakládanou okurkou
Hrách zalijeme vodou den předem. Žebra uvaříme v hrnci s kořením doměkka. Hrách zcedíme a uvaříme v čisté
másla, horké mléko a našleháme jemnou bramborovou kaši Bramborovou kaši dáme na talíř, přidáme opečené uzené
Omyté okurky oloupeme a nakrájíme na špalíčky asi 7 Pak okurky přelijeme zakysanou smetanou a dopečeme
Přidáme med, citronovou kůru, mléko, máslo, a ještě
Přidáme propláchnutý hrách, uzené koleno, bobkový list
Umytý přebraný hrách dáme do hrnce, přidáme maso nakrájené na kostky, očištěnou, nakrájenou zeleninu,
osolené vodě doměkka - voda by měla být hodně osolená, kaše Podáváme s kaší a například s nakládanou zeleninou.