Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Přidáme loupaný přes noc namočený hrách
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme nebo
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Hrách namočíme do vody nejlépe přes noc a uvaříme dle návodu na obalu. Část vody slijeme a přidáme bobkový
Hrach přeberte, propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 2-3 hodiny (ideálně přes noc). Vodu
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme