Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Přidáme loupaný přes noc namočený hrách
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme nebo
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Hrách namočíme do vody nejlépe přes noc a uvaříme dle návodu na obalu. Část vody slijeme a přidáme bobkový
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme
Poté hrách rozmixujeme na kaši přidáme jíšku se slaninou a cibulí a zamícháme (pokud je kaše příliš hustá,