59.4K čtenářů Přidat komentář

Hrachová kaše

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka.
  2. Uvařený hrách prolisujeme a z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme.
  3. Přidáme prolisovaný hrách, česnek utřený se solí a mojoránku. Vše krátce povaříme a podáváme k uzenému masu.
  • hrách
  • tuk
  • mouka (hladká)
  • mléko
  • česnek
  • sůl
  • majoránka

Domácí moučkový cukr

Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.

mlýnku na kávu.

Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.