Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Hrách namočíme do vody nejlépe přes noc a uvaříme dle návodu na obalu. Část vody slijeme a přidáme bobkový
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Přidáme loupaný přes noc namočený hrách
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým
Poté hrách rozmixujeme na kaši přidáme jíšku se slaninou a cibulí a zamícháme (pokud je kaše příliš hustá,
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme nebo
Namočený hrách uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka (až se skoro rozvaří). Poté bobkový