59.4K čtenářů Přidat komentář

Hrachová kaše

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka.
  2. Uvařený hrách prolisujeme a z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme.
  3. Přidáme prolisovaný hrách, česnek utřený se solí a mojoránku. Vše krátce povaříme a podáváme k uzenému masu.
  • hrách
  • tuk
  • mouka (hladká)
  • mléko
  • česnek
  • sůl
  • majoránka

Vodní kámen

Usazenin v koupelně se nejlépe zbavíme, když na postižená místa přiložíme utěrku namočenou v octu a necháme vše pár hodin, nejlépe celou noc, působit.