7 čtenářů
2 h
masterkuchar
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Klobásu stočíme, zpevníme párátkem a opečeme na troše Hotovou polévku nalijeme do talíře a servírujeme s klobásou
vařit, dokud hrách trochu nezměkne.Rozmixujeme na kaši bych doporučila nastrouhaný syrový brambor.Hotovou kaši
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme
Uvařený hrách zahustíme buď klasickou jíškou a nebo verzi a to tu, že část hrachu rozmixujeme a tím celou kaší
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Přidáme loupaný přes noc namočený hrách