337 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Polévku podáváme s opečenou slaninou.
Do salátu se zeleninou přilijeme zálivku, přidáme opečenou slaninu a promícháme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme
Hrach přeberte, propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 2-3 hodiny (ideálně přes noc). Vodu
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme