345 čtenářů Přidat komentář

Jednoduchá a rychlá hrachová kaše - ověřená!!!

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Namočený hrách uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka (až se skoro rozvaří).
  2. Poté bobkový list vyjmeme, přidáme masox, pepř a dle chuti ještě přisolíme.
  3. Nakonec rozmixujeme a dochutíme prolisovaným česnekem.
  4. Podáváme s osmahnutou klobáskou, nakládanou okurkou a chlebem.
  • 500 g hrach (2 hodiny předem namočený)
  • masox
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 3 stroužek česnek
  • bobkový list

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.