816 čtenářů
1 h 30 m
redakceTerka
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polévku dochuťte majoránkou (důkladně ji promněte mezi Můžete ji ozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a dle chuti Podáváme s nakládanou okurkou, opečenou klobáskou a
verzi a to tu, že část hrachu rozmixujeme a tím celou kaší Podáváme s klobáskou a kyselým okurkem.
Pokud chcete krémovější kaši, přidejte 1-2 lžíce smetany Hrachovou kaši podávejte ihned teplou.
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým
Poté hrách rozmixujeme na kaši přidáme jíšku se slaninou a cibulí a zamícháme (pokud je kaše příliš hustá,