817 čtenářů
1 h 30 m
redakceTerka
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
verzi a to tu, že část hrachu rozmixujeme a tím celou kaší Podáváme s klobáskou a kyselým okurkem.
Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a dle chuti Podáváme s nakládanou okurkou, opečenou klobáskou a
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Polévku dochuťte majoránkou (důkladně ji promněte mezi Můžete ji ozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme nebo
Podáváme s osmahnutou klobáskou, nakládanou okurkou
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým