282 čtenářů Přidat komentář

Hrachová kaše s majoránkou a klobáskou

1 h 30 m

Avatar of redakceTerka

redakceTerka

@redakceterka

Postup receptu

  1. Hrách přepereme, vsypeme do hrnce a zalijeme vodou, necháme namočený přes noc.
  2. Druhý den hrách osolíme a uvaříme doměkka. Můžeme použít i hrách loupaný, ušetříme si tím čas.
  3. Uvařený hrách rozmixujeme na kaši. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji dozlatova.
  4. Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny přisypeme hladkou moukou a uděláme si jíšku.
  5. Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme.
  6. Ochutíme solí, pepřem česnekem a majoránkou.
  7. Mezitím si nařízneme klobásky a opečeme je na pánvi.
  • 400 g zelený hrách
  • 200 g cibule
  • 40 g vepřové sádlo
  • 25 g hladká mouka
  • 3 česnek
  • 1/2 lžička majoránka
  • sůl
  • pepř
  • klobása
  • 4 vejce