816 čtenářů
1 h 30 m
redakceTerka
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Polévku dochuťte majoránkou (důkladně ji promněte mezi Můžete ji ozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
verzi a to tu, že část hrachu rozmixujeme a tím celou kaší Podáváme s klobáskou a kyselým okurkem.
Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a dle chuti Podáváme s nakládanou okurkou, opečenou klobáskou a
Pokud chcete krémovější kaši, přidejte 1-2 lžíce smetany Hrachovou kaši podávejte ihned teplou.
Poté hrách rozmixujeme na kaši přidáme jíšku se slaninou a cibulí a zamícháme (pokud je kaše příliš hustá,
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým