Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce
Jakmile je cibulka krásně hnědá zasypeme cukrem a necháme
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Dáme na olej a opečeme. Přidáme cukr a brandy a necháme zkaramelizovat
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým
Steaky potřeme olejem, přidáme tymián a opečeme na pánvi zprudka, až se maso zatáhneme ze všech stran
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Cibulku osmahneme na sádle, přidáme ke hrachu a rozmixujeme
Nakrájíme si cibulku na jemno a na kapce oleje osmahneme Vysypeme na vrch hrachové kaše.
Na karamelovou cibulku oloupeme cibule a nakrájíme cibulku.
Steaky podáváme se zapečenými bramborami a karamelovou cibulkou.
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme