Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Klobásu stočíme, zpevníme párátkem a opečeme na troše Hotovou polévku nalijeme do talíře a servírujeme s klobásou
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Přidáme loupaný přes noc namočený hrách
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme nebo
Namočený hrách uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka (až se skoro rozvaří). Poté bobkový
Poté hrách rozmixujeme na kaši přidáme jíšku se slaninou a cibulí a zamícháme (pokud je kaše příliš hustá,