Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Hrách namočíme do vody nejlépe přes noc a uvaříme dle návodu na obalu. Část vody slijeme a přidáme bobkový
Ve velké míse smíchejte otruby, krupici, lněná semínka a slunečnicová semínka. Do mísy přimíchejte žitný
Připravíme si dvě mísy. V jedné smícháme suché suroviny a v druhé vlhké. Vejce si oddělíme a vyšleháme
Tvaroh utřeme se žloutky, přidáme máslo a postupně přimícháváme mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme
Na másle orestujme očištěnou a nastrouhanou zeleninu a podlijeme vodou. Přidáme cibuli, brambory, kedlubnu
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Přidáme loupaný přes noc namočený hrách