Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Hrách namočíme do vody nejlépe přes noc a uvaříme dle návodu na obalu. Část vody slijeme a přidáme bobkový
Připravíme si dvě mísy. V jedné smícháme suché suroviny a v druhé vlhké. Vejce si oddělíme a vyšleháme
Tvaroh utřeme se žloutky, přidáme máslo a postupně přimícháváme mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme
Na másle orestujme očištěnou a nastrouhanou zeleninu a podlijeme vodou. Přidáme cibuli, brambory, kedlubnu
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Přidáme loupaný přes noc namočený hrách
Mrkve nastrouháme najemno a smícháme s jogurtem, vejci a cukrem. V druhé míse smícháme sypké suroviny
Cibuli nakrájíme najemno. Přidáme vaničku tvarohu a konzervu tuňáka ve vlastní šťávě. Vše dobře promícháme