Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vše zalijeme vývarem, přidáme přebranou čočku, nové
Čočku si den předem namočíme do vody. Druhý den čočku předvaříme, vejce uvaříme natvrdo a
Čočku si den předen namočíme do vody, druhý den ji Poté čočku scedíme a smícháme s pestem.
Čočku namočíme den předem do vody. Přidáme protlak, kari, uvařenou čočku a garam masalu
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka.
Čočku přes noc namočíme, aby nám pěkně změkla. Čočku podáváme s vejcem a klobáskou.
Čočku propláchneme studenou vodou a pak ji naložíme vroucí vodou a přidáme je do vody s čočkou.
Čočku si namočíme do studené vody, cibuli a česnek opepříme, okyselíme a podáváme s vejci, uzeným masem či slaninou
Pak přidáme čočku, rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem vaříme za občasného míchání asi 20 minut, aby byla čočka
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme Trochu povaříme a smícháme s vařenou čočkou (tu vaříme
Čočku umyjeme a na několik hodin namočíme do studené Přilijeme k uvařené čočce, osolíme, přidáme mléko,
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a roztavíme, přidáme Vmícháme scezenou měkkou čočku, trochu vývaru z čočky