Čočka by se měla jíst na Nový rok, věští totiž do následujícího roku peníze.
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka. Podáváme s čočkou a s kyselou okurkou.
Čočku zalijte vodou a namočte ji minimálně na 2 hodiny , nejlépe ale přes noc, nebojte se dát vody více, čočka
Propereme čočku, dáme do většího hrnce a natočíme vodu Nerozvařujte čočku, to ji totálně kazí, a znemožňuje
Do vlažného mléka rozdrobíme drozdí a přidáme lžíci cukru. Necháme na teplé místě vzejít kvásek. Poté
V míse smícháme vlažné mléko a droždí. Přidáme lžíci cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme
Chléb opečeme v toustovači. Polovinu potřeme majonézou, druhou polovinu rozmačkaným avokádem - osolíme
Čaj osladíme, přidáme z 1 pomeranče a poloviny citrónu strouhanou kůru, koření a vše asi 5 minut vaříme
Nejdříve si namočíme čočku na 2-4 hodiny do studené Poté čočku vaříme po dobu 45 až 60 minut.
Čočku přeberte propláchněte ve studené vodě a na dvě Nasáklou čočku slijte.
Čočku namočte přes noc do studené vody, poté ji sceďte zalijte vodou – tak, aby hladina byla jen nepatrně nad čočkou
Těsto vyválíme a vykrajujeme čtyřlístky. Potřeme vejcem a dáme na plech s peč.papírem. Pečeme při 180