Čočka by se měla jíst na Nový rok, věští totiž do následujícího roku peníze.
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Čočku zalijte vodou a namočte ji minimálně na 2 hodiny , nejlépe ale přes noc, nebojte se dát vody více, čočka
Propereme čočku, dáme do většího hrnce a natočíme vodu Nerozvařujte čočku, to ji totálně kazí, a znemožňuje
Čaj osladíme, přidáme z 1 pomeranče a poloviny citrónu strouhanou kůru, koření a vše asi 5 minut vaříme
V míse smícháme vlažné mléko a droždí. Přidáme lžíci cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme
Chléb opečeme v toustovači. Polovinu potřeme majonézou, druhou polovinu rozmačkaným avokádem - osolíme
Nejdříve si namočíme čočku na 2-4 hodiny do studené Poté čočku vaříme po dobu 45 až 60 minut.
Čočku přeberte propláchněte ve studené vodě a na dvě Nasáklou čočku slijte.
Čočku nasypeme do hrnce a několik hodin ji necháme Z namočené čočky slijeme přebytečnou vodu.
Luštěniny namočíme přes noc do vody, poté zcedíme. Maso nakrájejte na 1cm kostičky. Cibuli oloupejte
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Uzené maso uvaříme a po vychladnutí nakrájíme na
Lososa dobře očistíme od šupin a odřízneme tenkou břišní část. Podélnou plastovou misku (velikosti lososa