Čočka by se měla jíst na Nový rok, věští totiž do následujícího roku peníze.
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka. Podáváme s čočkou a s kyselou okurkou.
Čočku zalijte vodou a namočte ji minimálně na 2 hodiny , nejlépe ale přes noc, nebojte se dát vody více, čočka
Propereme čočku, dáme do většího hrnce a natočíme vodu Nerozvařujte čočku, to ji totálně kazí, a znemožňuje
Do vlažného mléka rozdrobíme drozdí a přidáme lžíci cukru. Necháme na teplé místě vzejít kvásek. Poté
V míse smícháme vlažné mléko a droždí. Přidáme lžíci cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme
Chléb opečeme v toustovači. Polovinu potřeme majonézou, druhou polovinu rozmačkaným avokádem - osolíme
Čaj osladíme, přidáme z 1 pomeranče a poloviny citrónu strouhanou kůru, koření a vše asi 5 minut vaříme
Nejdříve si namočíme čočku na 2-4 hodiny do studené Poté čočku vaříme po dobu 45 až 60 minut.
Čočku přeberte propláchněte ve studené vodě a na dvě Nasáklou čočku slijte.
Čočku namočte přes noc do studené vody, poté ji sceďte zalijte vodou – tak, aby hladina byla jen nepatrně nad čočkou
Těsto vyválíme a vykrajujeme čtyřlístky. Potřeme vejcem a dáme na plech s peč.papírem. Pečeme při 180