Čočka by se měla jíst na Nový rok, věští totiž do následujícího roku peníze.
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka. Podáváme s čočkou a s kyselou okurkou.
Čočku zalijte vodou a namočte ji minimálně na 2 hodiny , nejlépe ale přes noc, nebojte se dát vody více, čočka
Propereme čočku, dáme do většího hrnce a natočíme vodu Nerozvařujte čočku, to ji totálně kazí, a znemožňuje
Čaj osladíme, přidáme z 1 pomeranče a poloviny citrónu strouhanou kůru, koření a vše asi 5 minut vaříme
Chléb opečeme v toustovači. Polovinu potřeme majonézou, druhou polovinu rozmačkaným avokádem - osolíme
V míse smícháme vlažné mléko a droždí. Přidáme lžíci cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme
Do vlažného mléka rozdrobíme drozdí a přidáme lžíci cukru. Necháme na teplé místě vzejít kvásek. Poté
Nejdříve si namočíme čočku na 2-4 hodiny do studené Poté čočku vaříme po dobu 45 až 60 minut.
Čočku přeberte propláchněte ve studené vodě a na dvě Nasáklou čočku slijte.
Čočku nasypeme do hrnce a několik hodin ji necháme Z namočené čočky slijeme přebytečnou vodu.
Na talíř dáme hrst propláchnutých salátů. Osolíme, opepříme a poklademe olistěnou, omytou a nakrájenou