Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Čočku den předem namočíme, druhý den zalijeme vodou Až je čočka uvařená, zahustíme jí dle potřeby jíškou
Čočku namočíme večer do studené vody a necháme přes Druhý den čočku doměkka uvaříme.
Houby omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Přidáme cibulku orestovanou na
Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým Na másle upražíme kmín a směs dodáme k čočce a osolíme
Čočku propláchneme a namočíme. Čočku nakyselo podáváme s kyselými okurkami a sázenými
Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.
Fazole namočíme ve studené vodě. Poté je uvaříme s bobkovým liste ve vodě, ve které byly namočeny. Uvařené
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy a přidáme zbytek
Fazolky zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme do měkka. Na pánvi si připravíme jíšku
Houby omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Z koření, vody, cukru, octu a soli uděláme nálev
Čočku propláchneme a namočíme. Nakonec vložíme čočku a podle chuti osolíme.