Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Cibuli a česnek si nakrájíme nadrbno, papriku a pórek Postupně přisypeme červenou čočku a zalijeme vývarem
chvíli přidáme omytou a na drobné kousky nakrájenou papriku a podusíme ještě asi 5 – 8 minut, aby paprika trochu
Mezitím uvaříme čočku v osolené vodě s tymiánem. Parmici podáváme s pečenou paprikou na teplé čočce
Červenou čočku propláchneme a zalijeme vodou. Nakonec přidáme papriku a rajský protlak.
Nejprve dáme vařit čočku s tymiánem a bobkovým listem Papriky potřeme olivovým olejem a pečeme na 200 °C,
Čočku si namočíme do studené vody, cibuli a česnek cibulku osmažíme na kari, oleji a másle, přidáme čočku
opepříme a těsně před dosmažením zaprášíme mletou paprikou stroužky česneku, Osmahneme teď už jen asi minut, aby paprika
Čočku přes noc namočíme, aby nám pěkně změkla. Čočku podáváme s vejcem a klobáskou.
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka.
Čočku namočíme den předem do vody. Přidáme protlak, kari, uvařenou čočku a garam masalu
Čočku přebereme, opereme a uvaříme. osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme vařenou čočku
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme Trochu povaříme a smícháme s vařenou čočkou (tu vaříme