Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme vaříme za občasného míchání asi 20 minut, aby byla čočka
Cibuli a česnek si nakrájíme nadrbno, papriku a pórek Postupně přisypeme červenou čočku a zalijeme vývarem
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme půlky nakrájené klobásky a podáváme společně posypané cibulkou
Mezitím uvaříme čočku v osolené vodě s tymiánem. Parmici podáváme s pečenou paprikou na teplé čočce
Červenou čočku propláchneme a zalijeme vodou. Nakonec přidáme papriku a rajský protlak.
Nejprve dáme vařit čočku s tymiánem a bobkovým listem Papriky potřeme olivovým olejem a pečeme na 200 °C,
Čočku si den předem namočíme do vody. Druhý den čočku předvaříme, vejce uvaříme natvrdo a
Čočku si den předen namočíme do vody, druhý den ji Poté čočku scedíme a smícháme s pestem.
Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka. Mezitím si na oleji orestujeme nakrájenou cibulku,
Poté cibulku osmažíme na kari, oleji a másle, přidáme čočku s vodou, protlak, cukr a podusíme.
Čočku namočíme den předem do vody. Nakonec přidáme nasekanou jarní cibulku.