Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme vaříme za občasného míchání asi 20 minut, aby byla čočka
Cibuli a česnek si nakrájíme nadrbno, papriku a pórek Postupně přisypeme červenou čočku a zalijeme vývarem
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme půlky nakrájené klobásky a podáváme společně posypané cibulkou
Mezitím uvaříme čočku v osolené vodě s tymiánem. Parmici podáváme s pečenou paprikou na teplé čočce
Červenou čočku propláchneme a zalijeme vodou. Nakonec přidáme papriku a rajský protlak.
Nejprve dáme vařit čočku s tymiánem a bobkovým listem Papriky potřeme olivovým olejem a pečeme na 200 °C,
Čočku si den předem namočíme do vody. Druhý den čočku předvaříme, vejce uvaříme natvrdo a
Čočku si den předen namočíme do vody, druhý den ji Poté čočku scedíme a smícháme s pestem.
Čočku namočíme den předem do vody. Nakonec přidáme nasekanou jarní cibulku.
Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka. Mezitím si na oleji orestujeme nakrájenou cibulku,
V kastrolku na oleji zpěníme cibulku a přidáme nabobtnanou hodinu vaříme, dokud čočka nezměkne.