Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme vaříme za občasného míchání asi 20 minut, aby byla čočka
Cibuli a česnek si nakrájíme nadrbno, papriku a pórek Postupně přisypeme červenou čočku a zalijeme vývarem
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme půlky nakrájené klobásky a podáváme společně posypané cibulkou
Mezitím uvaříme čočku v osolené vodě s tymiánem. Parmici podáváme s pečenou paprikou na teplé čočce
Červenou čočku propláchneme a zalijeme vodou. Nakonec přidáme papriku a rajský protlak.
Nejprve dáme vařit čočku s tymiánem a bobkovým listem Papriky potřeme olivovým olejem a pečeme na 200 °C,
opepříme a těsně před dosmažením zaprášíme mletou paprikou Osmaženou cibulku se škvarečky a česnekem vmícháme
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme Trochu povaříme a smícháme s vařenou čočkou (tu vaříme
Čočku umyjeme a na několik hodin namočíme do studené Přilijeme k uvařené čočce, osolíme, přidáme mléko,
Čočku přebereme, opereme a uvaříme. osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme vařenou čočku
Čočku si den předen namočíme do vody, druhý den ji Poté čočku scedíme a smícháme s pestem.