★★ 3.6K čtenářů Přidat komentář

Čočka na kyselo s klobásou

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Čočku namočíme do studené vody nejlépe přes noc. Ve stejné vodě čočku uvaříme.
  2. Nakrájenou cibule osmažíme dozlatova a zaprášíme hladkou moukou. Jíšku zalijeme slitou vodou z uvařené čočky.
  3. Dochutíme solí, octem, podle potřeby osladíme krupicovým cukrem a krátce povaříme.
  4. Nakrojíme klobásu tzv. na ježka a osmahneme. Podáváme s kyselou okurkou a čerstvým chlebem.
  • 500 g čočka
  • mouka (hladká)
  • tuk
  • cibule
  • klobása
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • ocet

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.