Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Přebranou a několikrát propláchnutou čočku namočíme Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka.
Čočku přes noc namočíme, před vařením důkladně propláchneme Čočku vaříme asi hodinu, dle potřeby přiléváme vydušenou
Ve stejné vodě čočku uvaříme. Podáváme s kyselou okurkou a čerstvým chlebem.
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme Trochu povaříme a smícháme s vařenou čočkou (tu vaříme
Čočku přebereme, propláchneme vodou přes cedník, zalijeme Hotovou čočku podáváme se zelným salátem, opečenou
Čočku přeberte a propláchněte ve studené vodě. vmíchejte kuvařené čočce.
Čočku přebereme, omyjeme a namočíme na 4 hodiny do Přilijeme k uvařené čočce, osolíme, přidáme mléko,
Čočku přebereme a propláchneme. , promícháme a vmícháme uvařenou čočku.
Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce, okraje plátků nařízneme, aby se nám řízky nekroutily. Plátky
Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme
Na pánvi osmahneme na sucho plátky slaniny dokřupava. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku