Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Přebranou a několikrát propláchnutou čočku namočíme Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka.
Čočku přes noc namočíme, před vařením důkladně propláchneme Čočku vaříme asi hodinu, dle potřeby přiléváme vydušenou
Ve stejné vodě čočku uvaříme. Podáváme s kyselou okurkou a čerstvým chlebem.
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme Trochu povaříme a smícháme s vařenou čočkou (tu vaříme
Čočku přebereme, propláchneme vodou přes cedník, zalijeme Hotovou čočku podáváme se zelným salátem, opečenou
Čočku přebereme, omyjeme a namočíme na 4 hodiny do Přilijeme k uvařené čočce, osolíme, přidáme mléko,
Čočku přeberte a propláchněte ve studené vodě. vmíchejte kuvařené čočce.
Čočku přebereme a propláchneme. , promícháme a vmícháme uvařenou čočku.
Na pánvi osmahneme na sucho plátky slaniny dokřupava. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku
Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme
Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce, okraje plátků nařízneme, aby se nám řízky nekroutily. Plátky