Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Přebranou a několikrát propláchnutou čočku namočíme Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka.
Čočku přes noc namočíme, před vařením důkladně propláchneme Čočku vaříme asi hodinu, dle potřeby přiléváme vydušenou
Ve stejné vodě čočku uvaříme. Podáváme s kyselou okurkou a čerstvým chlebem.
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme Trochu povaříme a smícháme s vařenou čočkou (tu vaříme
Čočku přebereme, propláchneme vodou přes cedník, zalijeme Hotovou čočku podáváme se zelným salátem, opečenou
Čočku přebereme, omyjeme a namočíme na 4 hodiny do Přilijeme k uvařené čočce, osolíme, přidáme mléko,
Čočku přeberte a propláchněte ve studené vodě. vmíchejte kuvařené čočce.
Čočku přebereme a propláchneme. , promícháme a vmícháme uvařenou čočku.
Na pánvi osmahneme na sucho plátky slaniny dokřupava. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku
Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme
Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce, okraje plátků nařízneme, aby se nám řízky nekroutily. Plátky