304 čtenářů Přidat komentář

Dušená čočka s klobásou

20 m

Avatar of sandra

sandra

@sandra

Dušená čočka s klobásou

4 porce

  1. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a na mírném ohni 5 minut opékáme klobásy a uzené maso.
  2. Přidáme cibuli, česnek, papriku, celer a mrkev a mírným varem vaříme 10 minut.
  3. Přidáme čočku, koriandr a kmín a za stálého míchání vaříme minutu.
  4. Přidáme víno, vývar, rajčata, sůl a trochu pepře a přivedeme k varu.
  5. Zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 45 minut, až je čočka měkká, ale nerozpadá se.
  6. Hotové jídlo ozdobíme lístky koriandru a podáváme s teplým křupavým chlebem.
  • 2 lžičky olej (olivový)
  • 450 g klobása (čerstvé italské kořeněné)
  • 100 g uzená kýta (bez kůže, nakrájené na proužky)
  • 1 ks cibule (velká čerstvá oloupaná červená, na krájená na proužky)
  • 1 stroužek česnek (oloupaný s utřený)
  • 1 ks paprika (odjádřená zelná)
  • 1 ks celer (středně velký, očištěný a nasekaný stonek řapíkatého)
  • 2 ks mrkev (malé očištěné, nakrájené na kolečka)
  • 220 g čočka (přebrané a propláchnuté zelené)
  • 1 lžičce koriandr (mletého)
  • kmín (mletého římského)
  • 150 ml vín o (červené)
  • 400 ml vývar (drůbeží)
  • 400 g rajčata (konzervovaná)
  • 1/2 lžičky sůl
  • pepř (čerstvě mletý černý)
  • koriandru (čerstvé lístky, na ozdobení)

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.

Čočka na kyselo s klobásou
5.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Čočka na kyselo s klobásou

Ve stejné vodě čočku uvaříme. Nakrojíme klobásu tzv. na ježka a osmahneme.

Polévka z červené čočky s klobásou
848
redakceTerka

Polévka z červené čočky s klobásou

rozpálíme trochu oleji, na ní orestujeme kolečka klobásy Čočku propláchneme a dáme ji asi na 15-20 minut vařit

Dušená kapusta s bramborem a klobásou
3.1K
jardagurman
★★★

Dušená kapusta s bramborem a klobásou

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu a kousky brambo. Poté

Španělská dušená hovězí oháňka s klobásou
329
redakceTerka

Španělská dušená hovězí oháňka s klobásou

Troubu si předehřejeme na 150°C. Mouku vsypte do mísy, osolte a opepřete. Oháňka nakrájejte na 5 cm kousky

Čočka s klobásou
508
Albert Recepty
★★★★

Čočka s klobásou

Zkuste náš recept na čočku s klobásou. Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru

Španělská dušená hovězí oháňka s klobásou v pomalém hrnci
414
redakceTerka
★★★

Španělská dušená hovězí oháňka s klobásou v pomalém hrnci

Mouku vsypte do mísy, osolte a opepřete. Oháňka nakrájejte na 5 cm kousky a obalte ji v mouce. V ohnivzdorné

Dušená čočka
4
Vareni.cz

Dušená čočka

Čočku si namočíme přes noc. Dušenou čočku ihned podáváme.

Čočka v chlebu
217
redakceTerka

Čočka v chlebu

Čočku si den předem namočíme do vody. , protlak, klobásu a ochutíme solí a kořením.

Špagety s čočkou
202
redakceTerka

Špagety s čočkou

Čočku si den předen namočíme do vody, druhý den ji Poté čočku scedíme a smícháme s pestem.

Rizoto s čočkou
412
redakceTerka
★★★

Rizoto s čočkou

Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka.

Čočka na kari
2.9K
Redakce Recepty.eu

Čočka na kari

Čočku namočíme den předem do vody. Přidáme protlak, kari, uvařenou čočku a garam masalu

Čočka po orientálsku
2.5K
Redakce Recepty.eu

Čočka po orientálsku

Čočku si namočíme do studené vody, cibuli a česnek cibulku osmažíme na kari, oleji a másle, přidáme čočku