Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Čočku propláchneme a namočíme na několik hodin do studené Zatímco se čočka vaří (asi 30 minut), oloupeme cibuli
Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka. Podáváme s uvařeným vejcem, osmaženou cibulkou a zavařenou
Přebranou a několikrát propláchnutou čočku namočíme Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka.
Ve stejné vodě čočku uvaříme. Podáváme s kyselou okurkou a čerstvým chlebem.
Čočku přes noc namočíme, před vařením důkladně propláchneme Na pánvi si osmahneme na oleji nakrájenou cibulku a
Čočku asi na hodinu namočíme do vody. Cibulku oloupeme, nakrájíme na kousky a osmahneme na
Čočku přebereme, propláchneme vodou přes cedník, zalijeme Hotovou čočku podáváme se zelným salátem, opečenou
plátek chedaru, zakápneme kečupem, přidáme osmahnutou cibulku
obalenou cibuli osmažíme v rozpáleném oleji (během smažení Halušky s brynzou podáváme posypané smaženou cibulkou
Cibule k podávání: Cibulku nakrájíme na kolečka, poté
Cibuli, oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kolečka cibule rozdělíme a obalíme v misce s moukou