7.1K čtenářů Přidat komentář

Perkelt z fazolových lusků

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazolové lusky předvaříme v osolené vodě, cibuli nakdrobno nakrájíme, orestujeme na oleji, přidáme papriku a koření.
  2. Potom promícháme a přilijeme fazole i s vodou, ve které se vařily.
  3. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou fazole měkké.
  4. Potom podle potřeby dochutíme a podáváme s těstovinami.
  5. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a můžeme přidat dýňová semínka.
  • 300 g fazolových lusků
  • 2 ks cibule
  • 100 ml olej
  • lžička mletý pepř
  • lžička mletá paprika
  • těstoviny
  • sůl

Skvrny od čokolády

Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.

U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.

Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.