5.1K čtenářů Přidat komentář

Kaše z fazolových lusků

35 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme ve vodě, podlijeme vroucí slanou vodou a dáme do hrnce dusit.
  2. V dalším hrnci zatím uvaříme vejce natvrdo a po uvaření je oloupeme.
  3. Dokonale uvařené fazolové lusky pečlivě rozmačkáme na kaši a smícháme je s rozmačkanými žloutky, nadrobno nasekanou petrželovou natí a máslem.
  4. Do této směsi přidáme smetanový jogurt.
  5. Vzniklou fazolovou kaši podle chuti osolíme a opepříme.
  6. Namažeme na pečivo a ozdobíme nasekanou petrželkou a ořechy.
  • 400 g fazolových lusků
  • 3 ks vejce
  • 4 lžíce bílého smetanového jogurt
  • petrželová nať
  • 4 lžička máslo
  • sůl
  • ořechy (mleté)
  • petrželka