3.2K čtenářů Přidat komentář

Fazolové lusky s ančovičkami

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazolky v osolené vodě povaříme asi 8 minut, aby nám trochu změkly.
  2. Poté je zcedíme a propláchneme studenou vodou.
  3. Necháme okapat.
  4. Vejce uvaříme ve vodě asi 6 minut, po 6 minutách odstavíme, vodu slijeme a vejce ochladíme ve studené vodě.
  5. Připravíme si zálivku na lusky - v miste smícháme ocet, cukr, olej, hořčici, sůl a pepř a důkladně prošleháme.
  6. Fazolové lusky přelijeme hořčičnou zálivkou, ozdobíme proužky ančoviček a vejci.
  7. Můžeme ještě posypat kousky osmažené slaniny.
  • 400 g fazolové lusky (očištěné)
  • 3 ks vejce
  • 2 lžíce ocet (vinný, červený (vinný)
  • lžíce hořčice (dijonská)
  • špetka cukr
  • 5 lžíce olej (olivový)
  • 6 ks ančovičky (podélně rozpůlené)
  • sůl
  • mletý pepř

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.