6.6K čtenářů Přidat komentář

Fazolové lusky s rajčaty

30 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. V hrnci rozhřejeme olej, přidáme nakrájená rajčata a nakrájené fazolové lusky, podlijeme vodou, aby byly lusky akorát ponořeny.
  2. Přidáme sůl, pepř, tochu grilovacího koření a přivedeme k varu.
  3. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme 15 minut, dokud nejsou lusky měkké.
  4. Odkryjeme, zesílíme plamen a vaříme asi 3 minuty, dokud se nevyvaří přebytečná voda.
  5. Podáváme teplé i studené.
  • 700 g fazolových lusků
  • 3 ks rajčata (loupaná)
  • olej (olivový)
  • 1/2 lžička sůl
  • 4 lžička pepř (čerstvě rozemletý)
  • koření (grilovací)