8.2K čtenářů Přidat komentář

Fazolové lusky s klobásou

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Oloupeme cibuli a fazole očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a společně s fazolemi ji dáme vařit - přidáme pouze tolik vody, aby zalila celou směs.
  2. Přidáme dvě lžíce oleje, fazole osolíme a opepříme a pod pokličkou je necháme vařit než se všechna voda vyvaří.
  3. Klobásy nakrájíme na kolečka, smícháme s uvařenými fazolemi a směs dáme do zapekácí mísy vymazané olejem a vysypané strouhankou.
  4. Rozšleháme vejce s moukou a s mlékem, přidáme sůl a pepř a zalijeme celou směs.
  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut.
  • 1 kg fazolové lusky (mražené)
  • 5 ks klobása (pikantní)
  • 1 ks cibule
  • 6 ks vejce
  • 1 lžíce mouka (hladká)
  • 2 lžíce mléko
  • olej
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř

Na tvrdou hořčici

Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.

Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.