3.9K čtenářů Přidat komentář

Fazolové lusky se šalotkovým máslem

30 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Máslo rozpustíme v nepřilnavé pánvi, přidáme nakrájenou šalotku a za stálého míchání ji opékáme doměkka.
  2. Přidáme citrónovou kůru, ochutíme solí a pepřem.
  3. Fazolky omyjeme, zbavíme stopek a ve vroucí osolené vodě uvaříme asi 5 minut dokřupava.
  4. Fazolky podáváme přelité máslem a jako přílohu vařené brambory.
  • 500 g zelených fazolových lusků
  • sůl
  • 2 lžíce máslo
  • 1/2 hrnek cibule (šalotka) (nasekaná)
  • 2 lžička citrónové kůry
  • mletý pepř

Šťavnaté steaky

Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.

Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.