131 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečeme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a upražíme světlou jíšku
V hrnci necháme rozpustit nakrájenou slaninu, na ní Jednotlivé porce polévky zdobíme plátkem slaniny a
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Polévku můžeme ozdobit nasekanými bylinkami.
Jakmile začne polévka pobublávat, přihodíme kostku Polévku podáváme s krutony a čerstvou nasekanou petrželkou
Pokud nemáte rádi hráškové slupky, polévku přeced’te
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zaprášíme moukou, a zalijeme vývarem. Poté přidáme
Hrách uvaříme do poloměkka a scedíme ho. Maso nakrájíme na kousky a na mírném ohni vaříme. Když je maso