232 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečeme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a upražíme světlou jíšku
V hrnci necháme rozpustit nakrájenou slaninu, na ní Jednotlivé porce polévky zdobíme plátkem slaniny a
Pokud nemáte rádi hráškové slupky, polévku přeced’te
Na oleji v hlubokém hrnci osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, kousek pórku, hrách
Jakmile začne polévka pobublávat, přihodíme kostku Polévku podáváme s krutony a čerstvou nasekanou petrželkou
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Polévku můžeme ozdobit nasekanými bylinkami.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zaprášíme moukou, a zalijeme vývarem. Poté přidáme