262 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečeme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a upražíme světlou jíšku
V hrnci necháme rozpustit nakrájenou slaninu, na ní Jednotlivé porce polévky zdobíme plátkem slaniny a
Jakmile začne polévka pobublávat, přihodíme kostku Polévku podáváme s krutony a čerstvou nasekanou petrželkou
Pokud nemáte rádi hráškové slupky, polévku přeced’te
Na oleji v hlubokém hrnci osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, kousek pórku, hrách
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zaprášíme moukou, a zalijeme vývarem. Poté přidáme
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Polévku můžeme ozdobit nasekanými bylinkami.