271 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečeme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a upražíme světlou jíšku
V hrnci necháme rozpustit nakrájenou slaninu, na ní Jednotlivé porce polévky zdobíme plátkem slaniny a
Na oleji v hlubokém hrnci osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, kousek pórku, hrách
Pokud nemáte rádi hráškové slupky, polévku přeced’te
Když je hrach měkký, polévku odstavte. Hrachovou polévku s párkem podávejte horkou.
Jakmile začne polévka pobublávat, přihodíme kostku Polévku podáváme s krutony a čerstvou nasekanou petrželkou
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zaprášíme moukou, a zalijeme vývarem. Poté přidáme
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Polévku můžeme ozdobit nasekanými bylinkami.