277 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečeme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a upražíme světlou jíšku
V hrnci necháme rozpustit nakrájenou slaninu, na ní Jednotlivé porce polévky zdobíme plátkem slaniny a
Když je hrach měkký, polévku odstavte. Hrachovou polévku s párkem podávejte horkou.
Na oleji v hlubokém hrnci osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, kousek pórku, hrách
Pokud nemáte rádi hráškové slupky, polévku přeced’te
Jakmile začne polévka pobublávat, přihodíme kostku Polévku podáváme s krutony a čerstvou nasekanou petrželkou
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zaprášíme moukou, a zalijeme vývarem. Poté přidáme
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Polévku můžeme ozdobit nasekanými bylinkami.