Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Na krokety můžeme použít bramborovou kaši která nám Z kaše mokrými rukami formujeme krokety.
Filé dáme vařit do osolené vody spolu s ostatním kořením asi na 15 minut. Zeleninu nakrájíme na malé
Rukou tvoříme krokety, namáčíme je v rozšlehaném vejci Obalené krokety klademe do pánve s rozpáleným olejem
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Čočku propláchneme a uvaříme ve vývaru. Mrkev nakrájíme najemno a vaříme s čočkou asi 5 minut. Poté
Čočko uvaříme společně s bobkovým listem do měkka. Poté zcedíme a přidáme na kostky nakrájené uzené maso
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe přes noc. Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka
Den dopředu namočíme hnědou čočku. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Vmícháme na menší kousky
Sýr nastrouháme. Čočku opereme a uvaříme v osolené vodě. Sýr poté smícháme s doměkka uvařenou čočkou.
Cibulku najemno nakrájenou si krátce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, čočku a koření. Směs
Čočku si rozmixujeme, přidáme česnek, vejce, nastrouhaný sýr, lupínky, strouhanku, krupici, hořčici.
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony