Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.
Filé dáme vařit do osolené vody spolu s ostatním kořením asi na 15 minut. Zeleninu nakrájíme na malé
Rukou tvoříme krokety, namáčíme je v rozšlehaném vejci Obalené krokety klademe do pánve s rozpáleným olejem
Čočku máčíme několik hodin před přípravou ne studené vodě, pak uvaříme společně s bobkovým listem a cibulí
Doměkka uvařenou čočku prolisujeme na kaši. Přidáme sůl, koření, mleté brambory, sekanou cibuli zpěněnou
K uvařené čočce (čočku je třeba den předem naložit do studené vody) přidáme nakrájené okurky, na kolečka
Čočku a kroupy společně s bobkovým listem uvaříme do poloměkka. Potom čočku, kroupy, namočené ovesné
Nejlépe přes noc namočenou čočku dáme vařit v nové vodě a asi po půlhodině přidáme na kostičky nakrájené
Čočku propláchneme a uvaříme ve vývaru. Mrkev nakrájíme najemno a vaříme s čočkou asi 5 minut. Poté
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Čočko uvaříme společně s bobkovým listem do měkka. Poté zcedíme a přidáme na kostky nakrájené uzené maso
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe přes noc. Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka