Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Podle potřeby guláš osolíme a okyselíme. Čočkový guláš podáváme ozdobený nakrájenou kyselou
Hnědou čočku si namočíme nejlépe den předem. Druhý den si orestujeme cibulku na oleji. Poté přidáme nastrouhanou
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe přes noc. Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka
Čočku propláchneme a uvaříme ve vývaru. Mrkev nakrájíme najemno a vaříme s čočkou asi 5 minut. Poté
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Sýr nastrouháme. Čočku opereme a uvaříme v osolené vodě. Sýr poté smícháme s doměkka uvařenou čočkou.
Čočko uvaříme společně s bobkovým listem do měkka. Poté zcedíme a přidáme na kostky nakrájené uzené maso
Den dopředu namočíme hnědou čočku. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Vmícháme na menší kousky
Čočku si rozmixujeme, přidáme česnek, vejce, nastrouhaný sýr, lupínky, strouhanku, krupici, hořčici.
Čočku a kroupy společně s bobkovým listem uvaříme do poloměkka. Potom čočku, kroupy, namočené ovesné
Nejlépe přes noc namočenou čočku dáme vařit v nové vodě a asi po půlhodině přidáme na kostičky nakrájené