3.5K čtenářů Přidat komentář

Čočkový guláš

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Cibulku najemno nakrájenou si krátce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, čočku a koření.
  2. Směs zalijeme vodou a vaříme, dokud se voda nevyvaří do hustoty guláše.
  • 250 g čočka (červená)
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česnek
  • ½ lžíce koření čubrica
  • ½ lžička guzum
  • 150 g rajčatový protlak
  • olej
  • 1 l voda
  • sůl
  • pepř

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.