Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony
Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou, zalijeme a necháme asi 3 hodiny namočenou. Potom čočku
Čočku si namočíme hodinu předem, poté uvaříme v osolené vodě na skus. Ředkvičky a okurku nakrájíme na
Čočku scedíme a vaříme v dostatečném množství vody doměkka, přibližně 20 minut na mírném ohni. Mezitím
Do hrnce nalijeme vývar, přidáme čočku a bobkový list, přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut a poté list
Okurku a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnku si smícháme ocet s cukrem a lžíci