Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony
Čočku si den předem namočíme do vody. Druhý den si uvaříme v nové vodě doměkka a necháme vychladnout.
Okurku a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnku si smícháme ocet s cukrem a lžíci
Čočku si namočíme hodinu předem, poté uvaříme v osolené vodě na skus. Ředkvičky a okurku nakrájíme na
Čočku scedíme a vaříme v dostatečném množství vody doměkka, přibližně 20 minut na mírném ohni. Mezitím
Do hrnce nalijeme vývar, přidáme čočku a bobkový list, přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut a poté list