Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Čočku uvaříme na mírném plamenu v trošku osoleném vývaru (400 ml). Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme
Čočku dejte vařit na mírném plameni do lehce osoleného zeleninového vývaru. Mezitím nakrájejte kořenovou
Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku
Předem namočte hnědou čočku. Na oleji orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Vmíchejte na menší
vývarem, který se postupně odpaří a vstřebá do čočky a ragú Čočkové ragú s řapíkatým celerem a mrkví můžeme podávat
Ragú podávejte se špagetami uvařenými podle instrukcí Tip - Ragú je tak vynikající, že si ani nevšimnete,
Maso si krátce opečeme ze všech stran a vložíme do pekáčku. Zeleninu si také orestujeme a přidáme do
Hřiby namočíme den předem do mléka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurku oloupeme, rozpůlíme