Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Do hrnce s dostatečným množství studené vody dáme telecí kýtu, slaninu, kousek šunky a slepici. Když
Zelí nakrájíme na širší plátky a povaříme ho krátce v osolené vodě (asi 5 minut). Na sádle osmahneme
Troubu předehřejeme na 160 °C. Do velkého hrnce naskládáme do vrstev jehněčí maso, brambory, cibuli,
Slaninu nakrájíme na malé kostky a škvaříme na rozpáleném tuku nebo oleji. Přimícháme očištěnou drobně
Všechny suroviny kromě masa nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi opečeme maso na plátky na oleji
Maso očistíme a nakrájíme se šunkou na nudličky. Opečeme na pánvi nasuchu a podlijeme vodou. Přivedeme
V hlubokém hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a posypeme
Nakrájenou cibuli najemno orestujeme na sádle. Poté přidáme maso, které posypeme červenou paprikou. Dusíme
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou zeleninu bez česneku.
Čočku máčíme několik hodin před přípravou ne studené vodě, pak uvaříme společně s bobkovým listem a cibulí