Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Do velkého hrnce naskládáme do vrstev jehněčí maso, brambory, cibuli,
Zelí nakrájíme na širší plátky a povaříme ho krátce v osolené vodě (asi 5 minut). Na sádle osmahneme
Do hrnce s dostatečným množství studené vody dáme telecí kýtu, slaninu, kousek šunky a slepici. Když
Maso očistíme a nakrájíme se šunkou na nudličky. Opečeme na pánvi nasuchu a podlijeme vodou. Přivedeme
V hlubokém hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a posypeme
Všechny suroviny kromě masa nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi opečeme maso na plátky na oleji
Nakrájenou cibuli najemno orestujeme na sádle. Poté přidáme maso, které posypeme červenou paprikou. Dusíme
Slaninu nakrájíme na malé kostky a škvaříme na rozpáleném tuku nebo oleji. Přimícháme očištěnou drobně
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou zeleninu bez česneku.
Hnědou čočku si namočíme nejlépe den předem. Druhý den si orestujeme cibulku na oleji. Poté přidáme nastrouhanou