Prémiový obsah
★★★
11.3K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
rozmícháme mouku a za stálého míchání ji nalijeme do fazolí Po odstavení přidáme olej a vmícháme zakysanou smetanu
Přebrané a propláchnuté fazole namočíme na noc do Před podáváním fazole zalijeme smetanou a krátce prohřejeme
Fazole necháme okapat, zalijeme vařící vodou se saturejkou Vložíme sterilované fazole, prohřejeme a okamžitě podáváme
Omyjeme fazole, dáme do hrnce (velký hrnec). Zalijeme fazole vodou do půlky hrnce a necháme přes
Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat Na oleji orestujeme šalvěj, fazole, česnek, rajčata
Fazole namočíme den předem do vody. Poté přidáme fazole a jemně nastrouhanou mrkev.
Fazole přes noc namočíme do vody, poté uvaříme doměkka přidáme worcestrovou omáčku a zalijeme smetanou s masoxem
Fazole propláchneme, necháme ve studené vodě několik Vmícháme vařené fazole a zahustíme solamylem rozmíchaným
Vodu z namočených fazolí slijeme a nahradíme čerstvou Na talíř dáme uvařenou rýži a přelijeme fazolemi.
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole