10.3K čtenářů Přidat komentář

Fazole na slanině

40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, lehce vyskvaříme a na ní osmahneme drobně nakrájenou cibuli.
  2. Pak přisypeme mouku, trochu osmahneme, přidáme papriku a ihned zalijeme trochou vody nebo vývaru, aby se paprika nespálila.
  3. Do tohoto základu vložíme očištěné a nakrájené fazolové lusky, osolíme je a dusíme téměř do měkka.
  4. Před koncem dušení přidáme k fazolkám oloupané a na drobno nakrájené rajče a ještě krátce podusíme.
  • 750 g fazolových lusků
  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 1 rajčata
  • 1 lžička mouka (hladká)
  • 1/2 lžička mletá paprika
  • sůl

Vylepšený koláč s drobenkou

Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.