577 čtenářů Přidat komentář

Polské fazole

2 h

Avatar of sara.masinova

sara.masinova

@sara-masinova-1

Polské fazole

Pokud omáčka k fazolím je moc hustá (že je jí tam málo, že je tam málo vody) přilijeme vodu. Naopak pokud je moc řídká (že je tam málo mouky), tak si v hrnečku rozmícháme hladkou mouku s vlažnou vodou, a pomalu přiléváme za stálého míchání ( ať nevzniknou hrudky).

  1. Omyjeme fazole, dáme do hrnce (velký hrnec). Zalijeme fazole vodou do půlky hrnce a necháme přes noc namočené.
  2. Ráno přidáme sůl, tak ať je voda slaná, může se přidat bujón. Přivedeme k varu, a vaříme fazole do poloměkka.
  3. Na sádle orestujeme cibulku, přidáme na malé kousky pokrájené vepřové maso, posílíme ho a restujeme, dokud se nezatáhne, a přidáme do fazolí.
  4. Přidáme ne všechen rajčatový protlak, to proto, že jídlo pak nechutná dobře, přidáváme ho postupně, podle chuti, ale dáme tam třeba 1/2 jedné krabičky.
  5. Dále přidáme všechnu baby zeleninu a na malá kolečka nakrájené párky.
  6. V hrnečku z másla a mouky připravíme zásmažku, tu nalijeme do fazolí a přidáme zbytek pasírovaných rajčat.
  7. Přidáme majoránku, kmín, pepř a tymián.
  8. Vaříme do změknutí fazolí.
  • 1 balení fazole (hnědé)
  • 1,5 balení rajčata (pasírovaných, takový ten džusík)
  • 1 plátek vepřové maso
  • 6 ks párek (vídeňských, tři párky)
  • 1,5 balení zelenina (mražené baby zeleniny)
  • trochu sádlo
  • trochu máslo
  • 3 lžíce mouka
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • kmín
  • tymián
  • voda

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.

Polský guláš
736
1
redakceTerka

Polský guláš

Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji. Přidáme orestovat maso, nakrájené na kostičky

Polský bigoš
68
1
redakceTerka
★★★

Polský bigoš

Na sádle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, pokrájené houby, kostky masa a kolečka klobásy nebo salámu

Polské řezy
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Polské řezy

Jemně namleté maso osolíme, okořeníme, přidáme nastrouhanou cibuli, vejce, namočenou housku a společně

Polský mazurek
1.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Polský mazurek

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěný tuk, mouku s práškem do pečiva, mandle a podle potřeby

Polská omáčka
12.5K
Kuchař Berda

Polská omáčka

Pokrájíme na plátky kořenovou zeleninu a cibuli, osmahneme na tuku, přidáme kolečko citrónu, koření,

Tradiční polské pirohy
984
1
anet.ruzicka
★★★

Tradiční polské pirohy

Mouku, prášek do pečiva a sůl promícháme v míse. Přidáme máslo, vejce, smetanu a vymícháme hladké těsto

Polská omáčka s rozinkami
333
redakceTerka

Polská omáčka s rozinkami

Uděláme zlatou jíšku, zalijeme ji polévkou, přidáme sůl, hřebíček, nové koření, citronovou kůru a špetku

Polské masové pirohy
1.4K
redakceTerka

Polské masové pirohy

Rozdrobíme si droždí do vlažného mléka a necháme rozpustit. Tuk rozpustíme a přilijeme ke kvásku. přidáme

Polská velikonoční polévka
394
redakceTerka

Polská velikonoční polévka

Klobásu nakrájíme na kolečka a přilijeme 1,5 l vody, vaříme asi 25 minut. Vývar slijeme stranou a ve

Polský velikonoční koláč
2.1K
janapozarova

Polský velikonoční koláč

Máslo necháme změknout, utřeme s cukrem, vejci, přidáme mouku s práškem do pečiva, cukr, med, smetanu

Polské pivní dršťky
7.7K
Kuchař Berda

Polské pivní dršťky

Proprané dršťky vyříme asi půl hodiny v osolené vodě. Poté vodu slijeme, dršťky zalijeme vývarem a vaříme

Polská dršťková polévka
7.5K
Kuchař Berda
★★★

Polská dršťková polévka

Do osolené vody dáme vařit kosti společně s celými kusy zeleniny. Vařenou zeleninu nakrájíme na proužky