Prémiový obsah
★★★
42.9K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Zelené fazole uvaříme do měkka ve slané vodě, scedíme rozpuštěného másla, přidáme nakrájenou petrželovou nať, smetanu
rozmixujeme dohladka, přilijeme sladkou a kysanou smetanu
Den předem si namočíme houby do vody. Do velkého hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme kvásek, brambory
talíř nakrájíme uvařené a oloupané brambory, zalijeme kyselem Tip: Jak udělat kvásek na kyselo?
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená
Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den fazole scedíme a dáme do hrnce, kde fazole
Ve vodě uvaříme fazole. Do ponařeného dáme kyselou smetanu, do níž jsme rozmíchali
Den předem si namočíme houby do vody. Do velkého hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme kvásek, brambory
Přebranou a několikrát propláchnutou čočku namočíme na 3 hodiny do studené vody. Potom vodu slijeme a
Fazole můžeme namočit s kořením den předen, aby rychleji Druhy den je zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou