Prémiový obsah
★★★
43.1K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Zelené fazole uvaříme do měkka ve slané vodě, scedíme rozpuštěného másla, přidáme nakrájenou petrželovou nať, smetanu
rozmixujeme dohladka, přilijeme sladkou a kysanou smetanu
Den předem si namočíme houby do vody. Do velkého hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme kvásek, brambory
talíř nakrájíme uvařené a oloupané brambory, zalijeme kyselem Tip: Jak udělat kvásek na kyselo?
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená
Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den fazole scedíme a dáme do hrnce, kde fazole
Ve vodě uvaříme fazole. Do ponařeného dáme kyselou smetanu, do níž jsme rozmíchali
Teprve pak vliju do omáčky smetanu.. Pokud se vám zdá omáčka řídká, zakvedlejte do smetany
Přebranou a několikrát propláchnutou čočku namočíme na 3 hodiny do studené vody. Potom vodu slijeme a
Den předem si namočíme houby do vody. Do velkého hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme kvásek, brambory