35.6K čtenářů Přidat komentář

Fazole na kyselo se smetanou

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené osolené vody a druhý den ve stejné vodě společně s bobkovým listem a tymiánem uvaříme do měkka a scedíme.
  2. Ve 100 ml fazolového vývaru dobře rozmícháme mouku a za stálého míchání ji nalijeme do fazolí, poprášíme mletou červenou paprikou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce povaříme.
  3. Po odstavení přidáme olej a vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Posypeme petrželovou natí a podáváme.
  • 250 g fazole (suché)
  • 2 bobkový list
  • tymián
  • 2 lžíce olej
  • 2 stroužek česnek
  • 1 cibule
  • mletá paprika
  • 125 ml smetana (zakysaná)
  • 30 g mouka
  • sůl
  • petrželová nať

Sýr nevytéká

Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.