Prémiový obsah
★★★
42.1K čtenářů
Fazole namočíme přes noc do studené osolené vody a druhý den ve stejné vodě společně s bobkovým listem a tymiánem uvaříme do měkka a scedíme.
50 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Zelené fazole uvaříme do měkka ve slané vodě, scedíme rozpuštěného másla, přidáme nakrájenou petrželovou nať, smetanu
Upečené placky potřeme kyselou smetanou a posypeme
rozmixujeme dohladka, přilijeme sladkou a kysanou smetanu
talíř nakrájíme uvařené a oloupané brambory, zalijeme kyselem Tip: Jak udělat kvásek na kyselo?
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená
Den předem si namočíme houby do vody. Do velkého hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme kvásek, brambory
Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den fazole scedíme a dáme do hrnce, kde fazole
Ve vodě uvaříme fazole. Do ponařeného dáme kyselou smetanu, do níž jsme rozmíchali
Nakonec do polévky přidáme brambory, uvařená vejce a smetanu
Fazole můžeme namočit s kořením den předen, aby rychleji Druhy den je zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou