Prémiový obsah
★★★
41.8K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.
Zelené fazole uvaříme do měkka ve slané vodě, scedíme rozpuštěného másla, přidáme nakrájenou petrželovou nať, smetanu
Upečené placky potřeme kyselou smetanou a posypeme
rozmixujeme dohladka, přilijeme sladkou a kysanou smetanu
talíř nakrájíme uvařené a oloupané brambory, zalijeme kyselem Tip: Jak udělat kvásek na kyselo?
Den předem si namočíme houby do vody. Do velkého hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme kvásek, brambory
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená
Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den fazole scedíme a dáme do hrnce, kde fazole
Ve vodě uvaříme fazole. Do ponařeného dáme kyselou smetanu, do níž jsme rozmíchali
Nakonec do polévky přidáme brambory, uvařená vejce a smetanu
Teprve pak vliju do omáčky smetanu.. Pokud se vám zdá omáčka řídká, zakvedlejte do smetany
Přebranou a několikrát propláchnutou čočku namočíme na 3 hodiny do studené vody. Potom vodu slijeme a