35.5K čtenářů Přidat komentář

Fazole na kyselo se smetanou

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené osolené vody a druhý den ve stejné vodě společně s bobkovým listem a tymiánem uvaříme do měkka a scedíme.
  2. Ve 100 ml fazolového vývaru dobře rozmícháme mouku a za stálého míchání ji nalijeme do fazolí, poprášíme mletou červenou paprikou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce povaříme.
  3. Po odstavení přidáme olej a vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Posypeme petrželovou natí a podáváme.
  • 250 g fazole (suché)
  • 2 bobkový list
  • tymián
  • 2 lžíce olej
  • 2 stroužek česnek
  • 1 cibule
  • mletá paprika
  • 125 ml smetana (zakysaná)
  • 30 g mouka
  • sůl
  • petrželová nať

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.