Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nakrájená rajčata na kolečka zakápneme olejem a opečeme v troubě na gril 230-320°C po obou stranách.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme nakrájenou cibulku. Pak k ní přidáme postupně ostatní zeleninu
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Každé kousek poklademe šunkou a šalvějí, stočíme a upevníme
Porce kuřete opečeme prudce ze všech stran na rozpáleném tuku. Maso vyjmeme a na tuku podusíme dozlatova
Slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme ji v pekáči na rozpáleném oleji. Zeleninu nakrájíme na kostky
Chřest omyjeme, oloupeme, odřízneme konce, rajčata nakrájíme na plátky a přepůlíme, Zottarellu nakrájíme
Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut odstát, poté nakrájíme na nudličky, kuřecí maso nakrájíme
Steaky omyjeme a osušíme. Osolíme je a hustě posypeme tymiánem. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky
Bažanta očistíme, omyjeme, osolíme a protkneme anglickou slaninou. Dáme do pekáče, potřeme rozpuštěným
Všechny uvedené ingredience svaříme a nalijeme na rozporcovaného králíka. Necháme do druhého dne marinovat
Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme dopoloměkka. Potom přecedíme, necháme
Brokolici rozdělíme na růžičky, stonky oloupeme a nakrájíme šikmo na plátky. Košťály podusíme na mírně