Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Mléko dodá škvarkům zlatavou barvu a lepší chuť. Teplé škvarky osolte podle chuti.
Škvaříme za občasného míchání, dokud nám škvarky nezezlátnou Potom škvarky přecedíme a osolíme.
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a potřeme prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme koření,
V míse smícháme všechny suroviny. Na plech s pečicím papírem tvoříme placky a ty dáme péct na 180°C dozlatova
Na lžíci sádla ohřejeme škvarky. Podáváme lepenici posypanou škvarky.
Sádlo slijeme a škvarky necháme vychladnout. Studené škvarky umeleme společně s nakrájenou cibulí
obarvených krup přidáme na kostičky nakrájený bůček, škvarky