3.7K čtenářů Přidat komentář

Fazole se škvarky

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole přes noc namočíme do vody, poté uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do vymazané zapékací mísy.
  2. Škvarky se sádlem rozehřejeme, vmícháme do fazolí, přidáme worcestrovou omáčku a zalijeme smetanou s masoxem.
  3. Posypeme strouhankou a dáme zapéct.
  4. Podáváme s kysaným zelím.
  • 500 g fazole (bílé)
  • 750 ml smetana (zakysaná)
  • 100 g škvarky (se sádlem)
  • 2 lžíce strouhanka
  • worcestrová omáčka
  • 1/2 kostka bujón (masox)

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.