Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Klobásu nakrájíme na kostky a na olivovém oleji orestujeme Rozdělíme na talíře, posypeme orestovanou klobásou
Klobásky nakrájíme a opečeme na oleji. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nasekanou šalotku
Hnědou čočku si namočíme nejlépe den předem. Druhý den si orestujeme cibulku na oleji. Poté přidáme nastrouhanou
Čočku propláchneme a uvaříme ve vývaru. Mrkev nakrájíme najemno a vaříme s čočkou asi 5 minut. Poté
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe přes noc. Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka
Čočko uvaříme společně s bobkovým listem do měkka. Poté zcedíme a přidáme na kostky nakrájené uzené maso
Čočku si rozmixujeme, přidáme česnek, vejce, nastrouhaný sýr, lupínky, strouhanku, krupici, hořčici.
Cibulku najemno nakrájenou si krátce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, čočku a koření. Směs
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony
Sýr nastrouháme. Čočku opereme a uvaříme v osolené vodě. Sýr poté smícháme s doměkka uvařenou čočkou.