Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.
Klobásu nakrájíme na kostky a na olivovém oleji orestujeme Rozdělíme na talíře, posypeme orestovanou klobásou
Klobásky nakrájíme a opečeme na oleji. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nasekanou šalotku
Čočku si rozmixujeme, přidáme česnek, vejce, nastrouhaný sýr, lupínky, strouhanku, krupici, hořčici.
Nejlépe přes noc namočenou čočku dáme vařit v nové vodě a asi po půlhodině přidáme na kostičky nakrájené
Čočku a kroupy společně s bobkovým listem uvaříme do poloměkka. Potom čočku, kroupy, namočené ovesné
Cibulku najemno nakrájenou si krátce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, čočku a koření. Směs
Čočku máčíme několik hodin před přípravou ne studené vodě, pak uvaříme společně s bobkovým listem a cibulí
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony
Doměkka uvařenou čočku prolisujeme na kaši. Přidáme sůl, koření, mleté brambory, sekanou cibuli zpěněnou
K uvařené čočce (čočku je třeba den předem naložit do studené vody) přidáme nakrájené okurky, na kolečka