Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Klobásu nakrájíme na kostky a na olivovém oleji orestujeme Rozdělíme na talíře, posypeme orestovanou klobásou
Klobásky nakrájíme a opečeme na oleji. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nasekanou šalotku
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe přes noc. Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Čočku propláchneme a uvaříme ve vývaru. Mrkev nakrájíme najemno a vaříme s čočkou asi 5 minut. Poté
Čočko uvaříme společně s bobkovým listem do měkka. Poté zcedíme a přidáme na kostky nakrájené uzené maso
Sýr nastrouháme. Čočku opereme a uvaříme v osolené vodě. Sýr poté smícháme s doměkka uvařenou čočkou.
Den dopředu namočíme hnědou čočku. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Vmícháme na menší kousky
Cibulku najemno nakrájenou si krátce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, čočku a koření. Směs
Čočku si rozmixujeme, přidáme česnek, vejce, nastrouhaný sýr, lupínky, strouhanku, krupici, hořčici.
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony