8.8K čtenářů Přidat komentář

Fazolový guláš s uzeným masem

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole naložíme do studené vody na noc, před vařením k nim přidáme uzené maso a vaříme téměř doměkka.
  2. Cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme na tuku, přidáme rozmačkaný česnek, mouku a koření.
  3. Nakonec přidáme mletou papriku a rajský protlak, zalijeme troškou vývaru z fazolí a povaříme.
  4. Přidáme k fazolím, promícháme, osolíme a ještě krátce povaříme, aby byl guláš hustý.
  5. Uvařené uzené maso nakrájíme na nudličky a můžeme přidat do guláše nebo podávat zvlášť.
  6. Podáváme posypané nakrájenou cibulí.
  • fazole
  • uzené maso
  • tuk
  • cibule
  • česnek
  • mouka (hladká)
  • mletý pepř
  • mletý nové koření
  • koriandr
  • mletá paprika
  • rajčatový protlak
  • sůl

Vylepšený koláč s drobenkou

Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.