40.8K čtenářů Přidat komentář

Fazolový guláš

2 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody a uvaříme.
  2. Osmahneme cibuli, nakrájenou klobásu, zahustíme moukou, přidáme papriku, pepř a sůl.
  3. Restujeme asi 10 minut a pak přidáme zcezené uvařené fazole a necháme prohřát.
  4. Přidáme kečup a utřený česnek a ještě chvíli prohřejeme.
  5. Podáváme s chlebem nebo na kostky nakrájenými vařenými bramborami.
  • fazole
  • cibule
  • klobása
  • mletá paprika
  • pepř
  • sůl
  • česnek
  • kečup
  • mouka (hladká)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.