Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony
misce a necháme hodinu odležet v lednici. připravenou zeleninu
Čočku scedíme a vaříme v dostatečném množství vody doměkka, přibližně 20 minut na mírném ohni. Mezitím
Do hrnce nalijeme vývar, přidáme čočku a bobkový list, přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut a poté list