85 čtenářů Přidat komentář

Rychlý cizrnový salát

25 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Červenou cibuli a okurku nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Polníček opereme a necháme okapat. Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme cizrnu a petrželku.
  3. Dochutíme česnekem, octem, solí a pepřem
  • 400 g cizrna (sterilizovaná)
  • okurka
  • červená cibule
  • polníček
  • stroužek česnek
  • 2 lžíce ocet
  • petržel
  • sůl
  • pepř

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.