Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cizrnu necháme okapat, brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka. Nakonec je opečeme s cizrnou
Rajčata a cibuli si nakrájíme na kousky. Cizrnu si propláchneme ve vodě, necháme okapat a smícháme s
Předehřejeme si troubu na 180°C. Cherry rajčata smícháme s cibulí, olejem, sirupem a octem. Osolíme a
V misce si promícháme nakrájený salát s cizrnou a přidáme nakrájíme na kostičky a společně s kapary přidáme do salátu
Cizrnu necháme okapat. Brambory uvaříme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Nakonec opečeme na másle společně
Cuketu a cibuli nakrájíme na větší kousky. Přesuneme do pekáčku, zakápneme olejem, osolíme a opepříme
Cizrnu namočíme a necháme nabobtnat, (nejlépe přes noc). Vodu slijeme a luštěninu řádně propláchneme.
Nejprve si scedíme cizrnu a spolu s ostatními surovinami ji rozmixujeme nahrubo. Poté osolíme podle chuti
Cizrnu a sezamová semínka necháme naklíčit nejlépe 24 hodin ve vodě. Scedíme a dáme do mixéru. Přidáme
Cizrnu scedíme a vložíme o mísy, zakápneme šťávou z citronu, přidáme tahiti pastu, olej, prolisovaný
Cizrnu propláchneme a necháme okapat v cedníku. Poté jej přesypeme do mixéru, přidáme olej, šťávu z limetky