1.9K čtenářů Přidat komentář

Cizrnový hummus

25 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

Tip: Hummus podáváme jako předkrm například s arabským chlebem. K dochucení můžeme použít mletý pepř, římský kmín, nebo na oleji osmahlou cibulkou.

  1. Cizrnu scedíme a vložíme o mísy, zakápneme šťávou z citronu, přidáme tahiti pastu, olej, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka.
  2. Hummus necháme odležet v lednici a před podáváním posypeme sezamovými semínky.
  • 1 plechovka cizrna
  • šťáva z citronu
  • 2 lžička pasta tahiti
  • 1 lžíce olej (slunečnicový)
  • 4 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř
  • sezamový semínka

Na tvrdou hořčici

Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.

Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.