Tip: Hummus podáváme jako předkrm například s arabským chlebem. K dochucení můžeme použít mletý pepř, římský kmín, nebo na oleji osmahlou cibulkou.
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Do mixéru dáme scezenou cizrnu, přidáme šťávu a na jemno nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Dále
Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho Hummus ochutíme solí, nasekanou petrželkou a můžeme
Vařenou nebo konzervovanou cizrnu vsypte do robotu přidejte sezamovou pastu tahini a rozmixujte.
Hummus naservírujeme na talíř, vytvoříme žlábek, do Hummus podáváme s pita chlebem.
Cizrnu rozmixujte s tahini, olejem, česnekem a šťávou z citronu. Osolte a opepřete. Ozdobte kuličkami
Cizrnu namočíme a necháme nabobtnat, (nejlépe přes noc). Vodu slijeme a luštěninu řádně propláchneme.
Nejprve si scedíme cizrnu a spolu s ostatními surovinami ji rozmixujeme nahrubo. Poté osolíme podle chuti
Cizrnu a sezamová semínka necháme naklíčit nejlépe 24 hodin ve vodě. Scedíme a dáme do mixéru. Přidáme
Mrkev osolíme, poprášíme skořicí, pokapeme olejem a vyskládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme asi