Tip: Hummus podáváme jako předkrm například s arabským chlebem. K dochucení můžeme použít mletý pepř, římský kmín, nebo na oleji osmahlou cibulkou.
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Do mixéru dáme scezenou cizrnu, přidáme šťávu a na jemno nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Dále
Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho Hummus ochutíme solí, nasekanou petrželkou a můžeme
Vařenou nebo konzervovanou cizrnu vsypte do robotu přidejte sezamovou pastu tahini a rozmixujte.
Hummus naservírujeme na talíř, vytvoříme žlábek, do Hummus podáváme s pita chlebem.
Cizrnu rozmixujte s tahini, olejem, česnekem a šťávou z citronu. Osolte a opepřete. Ozdobte kuličkami
Cizrnu namočíme a necháme nabobtnat, (nejlépe přes noc). Vodu slijeme a luštěninu řádně propláchneme.
Nejprve si scedíme cizrnu a spolu s ostatními surovinami ji rozmixujeme nahrubo. Poté osolíme podle chuti
Cizrnu a sezamová semínka necháme naklíčit nejlépe 24 hodin ve vodě. Scedíme a dáme do mixéru. Přidáme
Mrkev osolíme, poprášíme skořicí, pokapeme olejem a vyskládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme asi