Rychlá, levná dobrá.
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Hrách namočíme do vody den předem. V hrnci zpěníme na sádle špek a cibulku. Přidáme hrách a vše krátce
Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme, přidáme mouku, chvíli smažíme a přidáme vývar, hrášek a povaříme
Zelené vrcholky z pórku očistíme a nakrájíme. Spolu se stonky petržele, bylinkami a kořením je svážeme
Umytý hrách a kroupy uvaříme s uzeným masem a vše společně rozmačkáme nebo pomeleme. Na tuku orestujeme
Někdo nechává v hrachu trochu vody a hrachovou kaši Tu vmícháte do uvařeného hrachu, ještě 15 minut povaříte
Vejce uvaříme natvrdo v osolené vodě a oloupeme. Hrách přebereme a namočíme alespoň na 2 hodiny do vody
Hrachovku jíškou zahustíme a přidáme česnek utřený
Příprava hrachovky: Hrách namočíme do studené vody připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. hrachovku
Hrách si omyjeme a namočíme do vody, druhý den v čisté vodě uvaříme doměkka. Zeleninu oloupeme, nakrájíme
Příprava jahod: Jahody důkladně omyj a zbav stopek. Větší jahody můžeš nechat vcelku, menší klidně překrojit