53 čtenářů Přidat komentář

Hrachovka

1 h

Avatar of kucharfilip

kucharfilip

@kucharfilip

Postup receptu

  1. Hrách uvaříme doměkka.
  2. Uvařený hrášek rozmixujeme.
  3. Z tuku a mouky si připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme.
  4. Hrachovku jíškou zahustíme a přidáme česnek utřený se solí a mojoránku.
  5. Vše krátce povaříme a podáváme.
  • 500 g hrášek
  • kousek tuk
  • hrst mouka (hladká)
  • 2 dl mléko
  • 3 stroužek česnek
  • sůl
  • majoránka

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.