Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
hrách měkký, ochuťte majoránkou, pepřem, rozetřeným česnekem
Dochutíme majoránkou, solí, pepřem a rozmačkaným česnekem
Příprava hrachovky: Hrách namočíme do studené vody jíškou zahustíme a přidáme česnek utřený se solí a
Hrachovku jíškou zahustíme a přidáme česnek utřený
Poté zaprášíme moukou aby se nám hrachovka zahustila
připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. hrachovku jíškou zahustíme a přidáme česnek utřený se solí a