Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Dochutíme majoránkou, solí, pepřem a rozmačkaným česnekem
Příprava hrachovky: Hrách namočíme do studené vody jíškou zahustíme a přidáme česnek utřený se solí a
Hrachovku jíškou zahustíme a přidáme česnek utřený
Poté zaprášíme moukou aby se nám hrachovka zahustila
připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. hrachovku jíškou zahustíme a přidáme česnek utřený se solí a
Dochutíme česnekem, solí, majoránkou, pepřem. asi 25dkg si dochutíme, jak máme rádi, sůl, pepř, česnek