2.7K čtenářů Přidat komentář

Hrachovka s česnekem

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme, přidáme mouku, chvíli smažíme a přidáme vývar, hrášek a povaříme asi 20 minut.
  2. Odstavíme, přidáme bazalku, česnek, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme.
  3. Rajče spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, poprášíme cukrem a dáme na pánev a opečeme, nakonec polijeme octem a osolíme.
  4. Slaninu orestujeme a polévku ozdobíme rajčaty, slaninkou a olivovým olejem.
  • 4 ks šalotka
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce mouka (hladká)
  • 400 ml vývar (zeleninový)
  • 500 g hrášek
  • bazalka
  • 4 stroužky česnek
  • sůl
  • pepř
  • 1 ks rajče
  • 1 lžíce cukr (moučkový)
  • 1 lžíce ocet (vinný)
  • 50 g anglická slanina
  • 2 lžíce olej (olivový)

Šťavnaté steaky

Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.

Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.