12.4K čtenářů Přidat komentář

Fazolový guláš s uzeninou

1 h 10 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Cibuli nakrájíme zpěníme na sádle.
  2. Přidáme nakrájenou slaninu, následně uzeninu a lehce osmažíme.
  3. Pak přidáme mletou papriku, osmažíme, přidáme namočené fazole, dolijeme vodou a přidáme bujónovou kostku.
  4. Vaříme tak dlouho, aby fazole byly na zkus měkké a pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, které vaříme rovněž do změknutí.
  5. Potom dochutíme polévkovým kořením a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
  • 2 cibule
  • 150 g slanina
  • 150 g uzeniny
  • sádlo
  • mletá paprika
  • 300 g namočených fazole
  • 200 g brambor na kostičky
  • sůl
  • polévkové koření
  • bujónová kostka
  • mouka na zahuštění

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.