5.3K čtenářů Přidat komentář

Čočkové karbanátky se šunkou

40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Červenou čočku uvaříme doměkka a rozmixujeme.
  2. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou šunku, strouhanku, oloupaný a prolisovaný česnek, majoránku a podle chuti sůl.
  3. Je-li směs stále ještě řídká, zahustíme ji podle potřeby strouhankou.
  4. Tvoříme z ní malé placičky, které obalujeme v mouce.
  5. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a připravené placičky v ní zprudka opečeme dozlatova.
  6. Osušíme je na papírové utěrce a podáváme horké třeba s bramborovou kaší.
  • 400 g červené čočka
  • 150 g šunka
  • 1 vejce
  • 6 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce majoránka
  • 4 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř
  • mouka (hladká) na obalení
  • olej (na smažení)

Proti hořkému chřestu

Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.