Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Směs na karbanátky dochuťte majoránkou, kmínem, solí V pánvi zahřejte olej a karbanátky na něm za mírného
Rozdělíme na 12 dílů, ze kterých uděláme karbanátky
V ruce tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi
Takto nachystanou šunku pečeme asi 40 minut na 120° Šunku servírujeme na čočkovém salátu.
Čočku uvaříme a nasypeme do mísy. Anglickou slaninu rozehřejeme a na drobno nakrájenou cibulku na ní
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme s uvařenou čočkou
Směs na karbanátky dochuťte majoránkou, kmínem, solí V pánvi zahřejte olej a karbanátky na něm za mírného
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Čočku propláchneme a uvaříme ve vývaru. Mrkev nakrájíme najemno a vaříme s čočkou asi 5 minut. Poté