Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Směs na karbanátky dochuťte majoránkou, kmínem, solí V pánvi zahřejte olej a karbanátky na něm za mírného
Rozdělíme na 12 dílů, ze kterých uděláme karbanátky
V ruce tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi
Takto nachystanou šunku pečeme asi 40 minut na 120° Šunku servírujeme na čočkovém salátu.
Čočku uvaříme a nasypeme do mísy. Anglickou slaninu rozehřejeme a na drobno nakrájenou cibulku na ní
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme s uvařenou čočkou
Směs na karbanátky dochuťte majoránkou, kmínem, solí V pánvi zahřejte olej a karbanátky na něm za mírného
Hnědou čočku si namočíme nejlépe den předem. Druhý den si orestujeme cibulku na oleji. Poté přidáme nastrouhanou
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe přes noc. Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka