Skvrny od ovoce zlehka potíráme vodou z vařených bílých fazolí a potom je namočíme do podmáslí a citronové šťávy.
Rozdělíme na 12 dílů, ze kterých uděláme karbanátky
V ruce tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi
Takto nachystanou šunku pečeme asi 40 minut na 120° Šunku servírujeme na čočkovém salátu.
Čočku uvaříme a nasypeme do mísy. Anglickou slaninu rozehřejeme a na drobno nakrájenou cibulku na ní
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme s uvařenou čočkou
Směs na karbanátky dochuťte majoránkou, kmínem, solí V pánvi zahřejte olej a karbanátky na něm za mírného
Nejlépe přes noc namočenou čočku dáme vařit v nové vodě a asi po půlhodině přidáme na kostičky nakrájené
Čočku a kroupy společně s bobkovým listem uvaříme do poloměkka. Potom čočku, kroupy, namočené ovesné