Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Čočku si namočíme do studené vody, cibuli a česnek cibulku osmažíme na kari, oleji a másle, přidáme čočku
Přebranou a opláchnutou čočku namočíme na několik hodin Hotovou čočku osolíme, opepříme a mírně okyselíme.
Vše zalijeme vodou, vsypeme čočku a vaříme 10-12 minut Jakmile je čočka měkká vmícháme nastrouhaný parmazán
Propláchnutou čočku namočit, uvařit do měkka, nerozvařit Nemělo by vypadat jako rozpadající se čočka na kaši
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka. Servírujeme s červenou čočkou.
orestujeme na suché pánvi koriandr a k němu přidáme čočku Přidáme čočku s koriandrem a vaříme asi 15 minut.
Poté přidáme rajčata, čočku, kedlubnu, vodu a vaříme asi půl hodiny, dokud čočka nezměkne, nakonec přidáme
množství vody dáme vařit najemno nakrájený pórek a červenou čočku, jakmile čočka zežloutne, tak přidáme ovesné
osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a přisypeme čočku Zalijeme vodou a vaříme dokud zelenina a čočka nezměkne
Červenou čočku namočíme alespoň na 4 hodiny do studené Červenou čočku servírujeme s filátkem candáta, kouskem