Prémiový obsah
★★★
13.7K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Na sádle opražíme očištěnou, nakrájenou mrkev, přidáme zelený hrášek, vykostěného a na kousky nakrájeného
Mrkev nakrouháme na kolečka a orestujeme na oleji, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Mouku rozmícháme
Maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na úhledné kousky. V hrnci rozehřejeme kousek másla, vložíme
Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka.
Čočku umyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody, přidáme bobkový list a vaříme. Z tuku a mouky
Omyté dršťky uvaříme doměkka, necháme je vychladnout a pak je nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme
Dršťky zalijeme vodou a uvaříme je doměkka, poté je nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji opečeme
Kapustu omyjeme, necháme okapat, rozebereme na listy, které nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené
Z kapusty vyřízneme košťál a listy nakrájíme na širší nudličky. Nakrájenou kapustu dáme do hrnce, podlijeme
Čočku přebereme, omyjeme a namočíme na 4 hodiny do studené vody. Přidáme k ní bobkový list, podle potřeby
Očištěné drobky umyjeme, zalijeme vodou a vaříme. Později přidáme zeleninu, sůl a koření. Ze sádla a
Očištěné porce kuřete vložíme do vařící osolené vody tak, aby byly potopené. Přidáme kořenovou zeleninu