Prémiový obsah
★★★
13.3K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Mrkev nakrouháme na kolečka a orestujeme na oleji, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Mouku rozmícháme
Na sádle opražíme očištěnou, nakrájenou mrkev, přidáme zelený hrášek, vykostěného a na kousky nakrájeného
Čočku umyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody, přidáme bobkový list a vaříme. Z tuku a mouky
Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka.
Maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na úhledné kousky. V hrnci rozehřejeme kousek másla, vložíme
Dršťky zalijeme vodou a uvaříme je doměkka, poté je nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji opečeme
Očištěné drobky umyjeme, zalijeme vodou a vaříme. Později přidáme zeleninu, sůl a koření. Ze sádla a
Omyté dršťky uvaříme doměkka, necháme je vychladnout a pak je nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme
Kuřecí srdíčka rozpůlíme a vaříme v malém množství vody do měkka. Na pánvi orestujeme na másle na jemno
Srdce uvaříme ve slané vodě se zeleninou. Připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a vývarem z
Kapustu omyjeme, necháme okapat, rozebereme na listy, které nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme nakrájené houby a petržel