Prémiový obsah
★★★
13.8K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na úhledné kousky. V hrnci rozehřejeme kousek másla, vložíme
Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka.
Čočku umyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody, přidáme bobkový list a vaříme. Z tuku a mouky
Mrkev nakrouháme na kolečka a orestujeme na oleji, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Mouku rozmícháme
Na sádle opražíme očištěnou, nakrájenou mrkev, přidáme zelený hrášek, vykostěného a na kousky nakrájeného
Kuřecí srdíčka rozpůlíme a vaříme v malém množství vody do měkka. Na pánvi orestujeme na másle na jemno
Očištěné porce kuřete vložíme do vařící osolené vody tak, aby byly potopené. Přidáme kořenovou zeleninu
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme nakrájené houby a petržel
Z kapusty vyřízneme košťál a listy nakrájíme na širší nudličky. Nakrájenou kapustu dáme do hrnce, podlijeme
Čočku přebereme, omyjeme a namočíme na 4 hodiny do studené vody. Přidáme k ní bobkový list, podle potřeby
Kapustu omyjeme, necháme okapat, rozebereme na listy, které nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené
Srdce uvaříme ve slané vodě se zeleninou. Připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a vývarem z